Reseptit

Aamiaisliemi

Aamiaisliemi

Meillä höyrytetyt kasvikset ovat olleet aamiaislistalla koko alkutalven. Oma vatsani on hykerrellyt onnesta tämän aamiaisen jälkeen! Lämpimät kasvikset tekevät hyvää ruoansulatukselle ja ne valmistuvat ihan itsestään muiden aamutoimien lomassa. Purjosipuli, palsternakka, punasipuli, selleri, erilaiset kaalit ja keltajuuri ovat herkkua höyrytettynä. Samalla valmistuu keitinliemestä maukas alkuruoka aamiaiselle tai välipalaksi. Höyryttäessä kasviksista valuu nesteitä keitinliemeen jotka jo itsessään tuovat makua ja ravinteita. Olemme valmistaneet liemestä erityisen maukkaan seuraavilla ohjeilla. Lisää höyrytyskattilan vesiosaan Pala inkiväärin juurta ohuina siivuina Hyvää suolaa maun mukaan Purjosipulia ohuina siivuina Selleriä ohuina siivuina Hunajaa (vasta lopuksi, älä keitä) Kun kasvikset ovat höyrystyneet pehmeiksi, on myös liemi valmis. Lisää...

Meillä höyrytetyt kasvikset ovat olleet aamiaislistalla koko alkutalven. Oma vatsani on hykerrellyt onnesta tämän aamiaisen jälkeen! Lämpimät kasvikset tekevät hyvää...

Lue lisää →


Lämmin flow-juoma aamuun

Lämmin flow-juoma aamuun

Miltä kuulostaisi aloittaa aamu juomalla joka lämmittää ruoansulatusta, saa energiat virtaamaan vapaasti ja tukee suoliston tervettä elinympäristöä?     Se mitä syöt ja juot aamulla, on ratkaisevaa koko päivän ruoansulatuksen kannalta. Mahalaukun energia on aktiivisimmillaan kello 7-9 jolloin on paras aika syödä ensimmäinen ateria. Ennen ruokailua on hyvä herättää ja lämmittää mahalaukku lämpimällä juomalla. Mahalaukku ei pidä kylmästä! On tutkittu, että mahalaukku poistaa kylmät juomat ja ruoat nopeammin kuin lämpimät, ja silloin ruoka ei ehdi sulaa riittävästi seuraavaa ruoansulatuksen vaihetta varten. Ja tästä voi seurata monenlaisia vatsavaivoja.  Useille aamu on kiireistä aikaa ja ruokailu jää väliin tai se syödään vasta...

Miltä kuulostaisi aloittaa aamu juomalla joka lämmittää ruoansulatusta, saa energiat virtaamaan vapaasti ja tukee suoliston tervettä elinympäristöä?     Se...

Lue lisää →


Taivaallinen kitchari

Taivaallinen kitchari

Ayurvedan eli intialaisen lääketieteen yksi suosikkiruokani on helppo ja ravitseva kitchari. Tämä lempeä ja maukas muhennos sopii kaikille ja kaikkina vuodenaikoina. Kitchari on mainio ateria syksyllä, kun keho alkaa kaivata lämpöä ja jääkaappi pursuaa tuoreita kotimaisia kasviksia.  Kitchari muodostuu perinteisesti riisistä ja halkaistuista mung-pavuista. Ghee ja mausteet ovat tärkeässä roolissa. Kaikki raaka-aineet haudutetaan miedossa lämmössä pitkän kaavan mukaan joten ruoasta tulee erittäin helposti sulavaa. Täydellinen ateria Pernan heikkoudesta kärsiville! Kitchari sopii hyvin myös lapsille ja toipilaille.    Reseptejä on monia ja kitcharin voi valmistaa myös ilman kasviksia. Mausteet ovat kuitenkin tärkeitä, koska ne tukevat kehon aineenvaihduntaa ja avaavat energiakanavia. Gheen...

Ayurvedan eli intialaisen lääketieteen yksi suosikkiruokani on helppo ja ravitseva kitchari. Tämä lempeä ja maukas muhennos sopii kaikille ja kaikkina...

Lue lisää →


Munakoisohummus

Kasvisruoka

Munakoisohummus

Parasta juuri nyt…. munakoiso! Kotimaiset munakoisot ovat nyt saatavilla ja ne ovat super herkullisia! En koskaan osta ulkomaisia munakoisoja, koska ne eivät maistu hyvältä. Tänä kesänä aion hyödyntää munakoisoa monella tapaa. Italian matkalla isäntämme teki meille munakoisohummusta ja tätä piti heti kokeilla kotonakin. Kehittelin tälläisen reseptin ja lopputulos oli todella hyvä! Munakoisohummus 2 pientä luomu munakoisoa paahdettuna400g purkki luomu kikherneitä1 dl kikherneiden lientäPuolikkaan luomu sitruunan mehu1 rkl hunajaa1 rkl laadukasta omenaviinietikkaa3 rkl luomu oliiviöljyäHieman laadukasta suolaaPersiljaaPippuria Paahda munakoisoja uunissa noin puoli tuntia. Soseuta sauvasekoittimella munakoisot, kikherneet ja desilitra kikhernepurkin lientä. Nesteen määrällä voit säätää haluatko lopputuloksesta kiinteämmän vai sosemaisen. Huomioi,...

Parasta juuri nyt…. munakoiso! Kotimaiset munakoisot ovat nyt saatavilla ja ne ovat super herkullisia! En koskaan osta ulkomaisia munakoisoja, koska...

Lue lisää →


Lopputalven lämmin salaatti

Lopputalven lämmin salaatti

Kevään energian voi jo aistia ja ainakin minun on tehnyt jo kuukauden päivät mieli salaattia! Ulkona on vielä pakkasta ja talvista, mutta kehomme valmistautuu jo kevään tuloon. Kylminä vuodenaikoina ei salaatin syömistä suositella Kiinalaisen lääketieteen oppien mukaan. Salaatit ovat viilentäviä kuten muukin raaka ruoka. Etenkin jos suolistossa on valmiiksi epätasapainoa, voi salaattien syöminen talvella aiheuttaa ruoansulatusongelmia ja lisätä palelua. ”Salaatista” ei kuitenkaan tarvitse luopua kokonaan vaan siitä voi koostaa oikeasti ravinnetiheän aterian, lämpimillä lisukkeilla höystettynä. Tässä yksi reseptini teille kokeiluun! Salaatissa pohjan muodostavat idut joissa on erittäin paljon ravinteita. Itse en ole kokenut näitä samalla tavalla kylmentävinä kuin perinteiset salaatit,...

Kevään energian voi jo aistia ja ainakin minun on tehnyt jo kuukauden päivät mieli salaattia! Ulkona on vielä pakkasta ja...

Lue lisää →