Lopputalven lämmin salaatti

Lopputalven lämmin salaatti

Kevään energian voi jo aistia ja ainakin minun on tehnyt jo kuukauden päivät mieli salaattia! Ulkona on vielä pakkasta ja talvista, mutta kehomme valmistautuu jo kevään tuloon.

Kylminä vuodenaikoina ei salaatin syömistä suositella Kiinalaisen lääketieteen oppien mukaan. Salaatit ovat viilentäviä kuten muukin raaka ruoka. Etenkin jos suolistossa on valmiiksi epätasapainoa, voi salaattien syöminen talvella aiheuttaa ruoansulatusongelmia ja lisätä palelua.

”Salaatista” ei kuitenkaan tarvitse luopua kokonaan vaan siitä voi koostaa oikeasti ravinnetiheän aterian, lämpimillä lisukkeilla höystettynä. Tässä yksi reseptini teille kokeiluun!

Salaatissa pohjan muodostavat idut joissa on erittäin paljon ravinteita. Itse en ole kokenut näitä samalla tavalla kylmentävinä kuin perinteiset salaatit, vaikka vilukissa olenkin! Seesamöljy on lämmittävä ja sopii makuna ihanasti rapsakoiden itujen kanssa. Avokadossa on runsaasti pehmeää rasvaa ja vitamiineja. Tässä ohjeessa se saa ripauksen sitruunan mehua ja lämmittävää mustapippuria pintaan.

Porkkana ja tomaatit paahdetaan miedossa lämpötilassa pannulla. Näihin lisäsin myös hieman seesamöljyä, timjamia, omenaviinietikkaa ja suolaa.

Vastakeitetyt kanamunat tuovat kokonaisuuteen proteiinia ja taas sitä kaivattua lämpöä.

Paahdetut kurpitsansiemenet - lämpiminä tietenkin! :)

Salaatti sisältää sopivasti lämpöä tämän hetken sääolosuhteisiin ja toisaalta omenaviinietikka tuo hapanta makua joka on kevään maku.

Nauti!

Talvesta kevääseen siirtymän salaatti

Parsakaalin ituja
Rucolan versoja
Mangoldin versoja
Seesamöljyä
Mustapippuria

Baby pinaattia

Avokadoa
Sitruunaa
Mustapippuria

Kevyesti wokattu porkkana-tomaattilisuke
Seesamöljy
Omenaviinietikka
Timjami
Suola

Keitettyä kanamunaa

Paahdettuja kurpitsansiemeniä