Aamiaisliemi

Aamiaisliemi

Meillä höyrytetyt kasvikset ovat olleet aamiaislistalla koko alkutalven. Oma vatsani on hykerrellyt onnesta tämän aamiaisen jälkeen!

Aamiaisliemi lämmittää kehoa sisäisesti ja sopii hyvin talveen.

Lämpimät kasvikset tekevät hyvää ruoansulatukselle ja ne valmistuvat ihan itsestään muiden aamutoimien lomassa. Purjosipuli, palsternakka, punasipuli, selleri, erilaiset kaalit ja keltajuuri ovat herkkua höyrytettynä. Samalla valmistuu keitinliemestä maukas alkuruoka aamiaiselle tai välipalaksi.

Höyryttäessä kasviksista valuu nesteitä keitinliemeen jotka jo itsessään tuovat makua ja ravinteita. Olemme valmistaneet liemestä erityisen maukkaan seuraavilla ohjeilla.

Lisää höyrytyskattilan vesiosaan

  • Pala inkiväärin juurta ohuina siivuina
  • Hyvää suolaa maun mukaan
  • Purjosipulia ohuina siivuina
  • Selleriä ohuina siivuina
  • Hunajaa (vasta lopuksi, älä keitä)

Kun kasvikset ovat höyrystyneet pehmeiksi, on myös liemi valmis. Lisää hunajaa tuomaan makeutta juuri ennen liemen syömistä. Olen itse ottanut loput liemestä mukaan töihin matkatermarissa ja nauttinut välipalana.

Liemi on yllättävän täyttävä ja se toimii erittäin hyvin ruoansulatuksen lämmön herättäjänä ennen varsinaista ruokailua. Jos olet kovin paleleva, tämä on ravitseva teen korvike talviaikaan. Inkivääri parantaa veren- ja energiankiertoa ja tuo mukavasti virtaa työpäivään.

Muista myös syödä höyrytetyt kasvikset :) Päälle hyvää oliiviöljyä, suolaa ja pippuria!