Munakoisohummus

Munakoisohummus

Parasta juuri nyt…. munakoiso!

Kotimaiset munakoisot ovat nyt saatavilla ja ne ovat super herkullisia! En koskaan osta ulkomaisia munakoisoja, koska ne eivät maistu hyvältä. Tänä kesänä aion hyödyntää munakoisoa monella tapaa. Italian matkalla isäntämme teki meille munakoisohummusta ja tätä piti heti kokeilla kotonakin. Kehittelin tälläisen reseptin ja lopputulos oli todella hyvä!

Munakoisohummus resepti

Munakoisohummus

2 pientä luomu munakoisoa paahdettuna
400g purkki luomu kikherneitä
1 dl kikherneiden lientä
Puolikkaan luomu sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
1 rkl laadukasta omenaviinietikkaa
3 rkl luomu oliiviöljyä
Hieman laadukasta suolaa
Persiljaa
Pippuria

Paahda munakoisoja uunissa noin puoli tuntia. Soseuta sauvasekoittimella munakoisot, kikherneet ja desilitra kikhernepurkin lientä. Nesteen määrällä voit säätää haluatko lopputuloksesta kiinteämmän vai sosemaisen. Huomioi, että hummukseen tulee muitakin nesteitä. Tämä ohje on sopiva levitteisiin.

 

Munakoisohummus kookoskulhossa

 

Lisää sitruunan mehu, omenaviinietikka ja hunaja. Happamat maut tuovat hummukseen lisää syvyyttä. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Persilja sopii ihanasti munakoisohummukseen. Voit soseuttaa persiljan muiden raaka-aineiden kanssa tai lisätä valmiin hummuksen päälle. Lisää vielä oliiviöljy ja soseuta tasaiseksi. Laita valmis hummus hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

Sopii loistavasti esimerkiksi leivän tai siemennäkkärin päälle.

 

Munakoiso-reseptit