Syksy ja ihonhoito

Syksy ja ihonhoito
Kiinalaisessa lääketieteessä eri vuodenajat ohjaavat myös kehomme sisäisiä rytmejä. Yksi tapa katsoa asiaa on Yin ja Yang teoria. Kesän ja syksyn välillä tapahtuu muutos Yangista joka edustaa lämpöä, aktiiviisuutta ja liikettä, Yiniin joka kutsuu hiljentämään, yksinkertaistamaan ja kääntymään sisäänpäin. Jotta pysymme tasapainossa, on meidän hyvä kuunnella luontoa meissä ja kulkea näiden rytmien ohjaamina.
 
Syksyllä ilma alkaa muuttua viileämmäksi ulkona ja sisätiloissa lämmityksen vuoksi kuivemmaksi. Itse rakastan syksyn raikkautta ja mahdollisuutta vetää lämmin villapaita päälle. Mutta samalla huomaan myös kuinka huulet alkavat halkeilla ja iho tuntuu kuivemmalta. Aktiivisen ja lämpimän kesän jälkeen energia alkaa siirtyä syvemmälle, ja sisäinen introverttimme alkaa heräillä. Syksy on täydellinen aika syventää keskittymistä myös ihonhoitoon. Kesällä niin ruoanlaitto kuin ihonhoito saa olla kevyempää, nopeampaa ja huolettomampaa, mutta kääntyminen Yin-aikaan kutsuu pysähtymään ja hiljentymään. Samalla kun pitkään haudutetut pataruoat ja keitot tarjoavat sisäistä Yin-ravintoa ja kosteutta kehollesi, voi ihosi hyötyä myös tästä samasta tiedostamisesta. 

Miten hoidan ihoani syksyllä?

Jokaisena vuodenaikana ihosi tarvitsee puhdistusta, vesipohjaista kosteutta ja öljymäistä suojaa lukitsemaan kosteus ihosi syvempiin kerroksiin. Hyvin yksinkertaista! Syksyllä ulkoisten tekijöiden vuoksi korostuu vesi-kosteuden lisäämisen tärkeys ja sen haihtumisen estäminen. Toinen tärkeä asia liittyy Yang energian vähenemiseen ihon pinnalla sen siirtyessä syvemmälle kehoon. Tämän saatat huomata ihon väsymisenä ja tukkeutumisena. Monille tuttu ilmiö on, että iho on kesällä todella hyvässä kunnossa (Yang aktivoi ja tuo hehkua!) ja syksyn tullen ongelmat alkavat. Yleensä tästä syytämme auringon valon vähenemistä, joka on myös totta, koska aurinko edustaa Yang energiaa. Mutta on myös täysin luonnollista, että sisäinen aurinkomme ja lämpömme siirtyy eri tasolle vuodenajan siirtyessä Yinisempään aikaan. 

Löydä upea ihosi myös syksyllä!

Soil of Beautyn tuotteet ovat adaptiivisen vaikutuksen vuoksi tehokkaita jokaisena vuodenaikana. Voit omalla intentiolla ja keskittymisellä tukea vaikutusta erityisesti jos sinulla on haasteita ihosi kanssa syksyllä.
Huomioithan nämä asiat päivittäisessä ihonhoidossasi:

Puhdistaminen

Nyt on erityisen tärkeää malttaa käyttää aikaa tähän vaiheeseen. Pumppaa 10 kertaa Qi Relief Cleanseria ja vaahdota se kosteissa käsissä. Levitä rauhallisesti (Yin aikana korostuu hitaammaan liikkeen teho) ja hiero silmät kiinni kasvojasi 1-2 minuutin ajan. Muista hengittää ja tuntea tuotteen tuoksu. Mandariinin kuori ja ruusunjuuri aktivoivat ihon energian- ja verenkiertoa tuoden sen kaipaamaa Yangia. Huuhtele lämpimällä vedellä.

Kosteuttaminen

Huoneilma ja kirpeät aamut ovat kuivempia kuin ihosi, joten menetät tärkeää kosteutta kokoajan. Shen Tonic Elixiriä saatoit kesällä suihkauttaa vain kevyesti, mutta nyt sinun on tärkeää olla huolellisempi. Suihkuta muutama suihkaus kasvoillesi heti pesun jälkeen. Painele kosteus ihoosi rauhallisesti. Jos ihosi ei tunnu "kylläiseltä" niin toista tämä vaihe toisen kerran. Shen Tonic Elixir on erittäin kosteuttava seerumi. Eliksiirin erityiseen tehoon vaikuttaa adaptogeeninen schisandra kauneusmarja joka auttaa supistamalla myös lukitsemaan veden ihoon. Lopputulos on erittäin kimmoisa, kostea ja hehkuva iho. 

Suojaaminen

Lisää Essence Balm välittömästi eliksiirin päälle, eli älä odota, että se imeytyy kokonaan. Syksyllä ja talvella voit ottaa balmia reilummin. Essence Balmin kasviöljyt auttavat korjaamaan ihon suojapintaa ja estävät kosteuden karkaamisen. Levitä balmi rauhallisesti hieroen koko kasvoille, silmienympärille ja kaulalle. Anna rentouttavan tuoksun todella vaikuttaa mielialaasi.
Essence Balm sisältää Yiniä vahvistavia kasviuutteita ja valmistelee ihosi kestämään kylmän vuodenajan haasteet. Suomalainen luomu reishi-uute vahvistaa ihosi immuniteettia ulkoisia patogeeneja vastaan, mutta suojaa sitä myös sisäisiltä stressitekijöiltä. Tämän vuoksi se sopii hyvin stressi-iholle ja hormonaalisiin iho-ongelmiin. 
Balmit ovat loistavia suojaamaan ihoasi kosteuden haihtumiselta ja kuivalta huoneilmalta. Ne sisältävät kasviöljyjä ja vahoja, korvaten ihonhoidossa kosteusvoiteen ja kasvoöljyn. Balmit ovat vedettömiä, joten kosteuttava misti on tarpeellinen sen kanssa. 

Muista hengittää

Syksyllä ja talvella kaikki hidastuu. Anna tämän rauhoittavan hiljentymisen tuntua myös ihonhoidossasi. Aisti tuoksut, lempeät koostumukset ja helppous pysähtyä hetkeen. Keskity hengittämään aina kun hoidat ihoasi ja ole läsnä itsellesi. Tämä ei vie aikaa, mutta on ihollesi syvästi parantavaa elää luonnonrytmien mukaisesti. 
Nauti!