Ekokosmetologi Henna Uusikallio

Olen ekokosmetologi sekä perinteisen kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion ikuinen opiskelija. Ihon -ja terveyden hyvinvoinnissa kokonaisvaltainen ja tietoinen lähestymistapa on kutsunut minua aina. Omat iho-ongelmat ovat olleet haastavia ja opettavat minua edelleen pysähtymään ja löytämään ratkaisuja itsestäni. Krooniset oireet syntyvät hitaasti ja asettuvat syvemmälle kehoon, joten niiden hoitamiseen ei ole muodikasta pikakonstia. Tapani hoitaa vaatii pitkäjänteisyyttä ja rauhoittumista. Kun haluat todellisia ratkaisuja ja olet valmis tekemään töitä itsesi kanssa, niin voin auttaa sinua :)

 

Henna Uusikallio

 

Omat vaikeat iho-ongelmat oikeastaan johdattivat minut luonnonlääkinnän pariin. Jo teini-iässä sekoittelin naamioita kotikeittiön aineksista ja hiivanaamion tuoksu ei varmaan koskaan poistu muistoistani! Eteeriset öljyt, yrtit ja luonnonkosmetiikka ovat kulkeneet kanssani jo yli 20 vuotta. Kosmetologiksi päädyin myös tästä syystä ja voisi sanoa, että olen aknelle paljosta kiitollinen. Olen onnekas, kun saan tehdä työtä jota rakastan, työtä joka ei tunnu työltä. 

Kiinalainen lääketiede ja akupunktio ovat tuoneet työhöni syvyyttä jota olen kaivannut. Olen erikoistunut kasvoakupunktioon ja sitä teen 90% työajastani. 

 

Akupunktio on hyvin tehokas hoitomuoto, mutta haluan yhdistää siihen myös tarvittaessa kasvilääkintää. Kiinassa yrttilääketiede ja ruokavaliohoito on ollut ensisijainen hoitomuoto. Tiettyjä vaivoja on hankala hoitaa pelkällä akupunktiolla vaan ne vaativat myös yrtit. Suomessa monet kiinalaisen lääketieteen yrtit ovat kiellettyjä ja toisaalta myös puhtaiden kasvien saaminen kiinasta ei ole helppoa. Wild nutrition food grown-vitamiinit ja Living nutrition fermentoidut yrttiprobiootit ovat tuoneet ratkaisun omaan työhöni. Täysin luonnolliset ja voimakkaan Qi´n eli energian omaavat ravinteet ovat minulle parasta kasvilääkintää akupunktion tueksi. Käytän kiinalaisen lääketieteen diagnostiikkaa sopivien valmisteiden valitsemiseen ja tulokset ovat olleet erittäin hyviä.

Tällä hetkellä opiskelen Kiinalaisen lääketieteen akatemiassa seuraavat 3 vuotta. Olen myös opiskellut Helsingin Neijing-koulussa 3,5 vuoden ajan. Kasvoakupunktiota olen tehnyt vuodesta 2009 ja hoitoja on jo yli 2000 takana! Länsimaista kasvilääkintää olen opiskellut Henriette Kressin opissa muutaman vuoden. Taolainen neidan - meditaatio harjoittelu kuuluu päivittäiseen elämääni ja minulla on kiinassa opettaja mestari Wang Jiuyu (linkki)

Olen pyrkinyt elämään omannäköistä ja maanläheistä elämää. Herkkänä ihmisenä tarvitsen omaa aikaa ja rauhaa. 

 

Olen asunut maalla keskellä metsää järven rannalla pian kymmenen vuotta kissan ja hevosten kanssa. Eläinten hoito on iso osa arkeani. Hevoset pitävät huolen, että saan päivittäin paljon raitista ilmaa ja kosketuksen luontoon. Hevoseni asuvat omassa mökissään metsässä ja saavat kulkea vapaasti sisään ja ulos. Ne liikkuvat paljon suuressa aitauksessaan ja ovat onnellisia. Haaveilen omavaraisuudesta, mutta tällä hetkellä puutarhassa kasvaa vain pieni valikoima helppoja kasviksia ja yrttejä. Minulla on onni, että saan luonnonmukaisesti viljeltyä ruokaa lähitiloilta ympärivuoden. 

Kasvisruokavalio on ollut valintani jo lapsesta asti. Koen suurta myötätuntoa eläimiä kohtaan ja eläinten syöminen tuntuu kummalliselta ajatukselta. Uskon, että ihmiskunta siirtyy hiljalleen kohti kasvispohjaista ruokavaliota. Se on ekologista ja eettistä ja mahdollistaa ihmisten henkisen kehityksen edistymisen. 

Haaveeni on Soil of beautyn avulla tuoda ihmisille ymmärrystä, myötätuntoa ja levollisuutta.

 

Welsh poni Kaapo