Terveellinen banaanijäätelö

Kasvisruoka

Kesä ja jäätelö kuuluvat täydellisesti yhteen. Etenkin näin pitkän hellejakson aikana viilentävät ruoat tulevat tarpeeseen keholle ja mielelle.

Perinteiset jäätelöt kaupan pakastealtaassa eivät ole kuitenkaan se terveellisin vaihtoehto. Nykyjäätelöt sisältävät lähes poikkeuksetta runsaasti lisäaineita, sokeria ja makeutusaineita. Glukoosifruktoosisiirapin löytää melkein jokaisen jäätelön tuoteselosteesta, myös vegaanijäätelöiden. Glukoosifruktoosisiirappi on yleensä maissista tai vehnästä valmistettu siirappi joka on erittäin makea ja koukuttava aine. Ainakin minulla se aiheuttaa välittömän sokeriaddiktion ja tarpeen syödä enemmän kuin normaalisti. Löytyy myös nimellä glukoosisiirappi, maissisiirappi tai tärkkelyssiirappi.

Banaanijäätelö ja kookoskulho

Mitä siis tilalle kun jäätelön himo iskee?

Yksi helpoin resepti on jäädytetystä banaanista valmistettu jäätelö. Banaani toimii luontaisena makeuttajana ja sitä voi maustaa marjoilla, hedelmillä ja eri mausteilla. Sauvasekoittimella saat jäädytetystä banaanista samanlaisen koostumuksen kuin pehmis-jäätelössä! Tarvitset 2 banaania per syöjä jotka viipaloidaan siivuiksi. Laita banaanien viipaleet rasiaan ja pakastumaan vähintään 5 tunnin ajaksi. Tällä välin voit miettiä sopivat lisukkeet banaanin kaveriksi. Pakastuksen jälkeen anna banaaniviipaleiden pehmentyä noin 10-15 minuuttia tai kunnes sauvasekoitin pystyy soseuttaa ne. Jos käytät pakastemarjoja, ota ne sulamaan samaan aikaan. Huom! Käytä sauvasekoitinta, ei blenderiä tai tehosekoitinta. Jäätelömäisen koostumuksen saa vain sauvasekoittimella, muilla saat smoothien :)

Raparperi-sitruuna-banaanijäätelö

Tänään valmistin raparperi-sitruunajäätelön. Lisäsin neljän jäädytetyn banaanin sekaan yhden raparperin varren, yhden luomusitruunan kuoren raastettuna ja puolikkaan sitruunan mehun. Raparperi ja sitruuna peittää banaanin maun ja makeudun ja lopputuloksesta tuli hyvin raikas ja sopivasti kirpsakka. Terveellisempi vaihtoehto ja nautitaan tietenkin luonnonmukaisesta kookoskulhosta!Vanhemmat postaukset Uudemmat postaukset


Jätä kommentti